Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Hockeysters Amsterdam veroveren landstitel na shoot-outs

De hockeysters van Amsterdam zijn landskampioen geworden. Amsterdam won in Bilthoven van SCHC na de shoot-outs nadat beide wedstrijden in 2-2 waren geëindigd. Aanvoerster Maria Verschoor maakte de beslissende score in de shoot-outs.

Laurien Leurink zette de thuisploeg in Bilthoven al in de eerste minuut op voorsprong na een goede pass van Xan de Waard. Fay van der Elst maakte echter nog in hetzelfde kwart gelijk.

In het derde kwart zorgde Stella van Gils na een gestopte strafcorner van Floor de Haan voor de voorsprong van Amsterdam. De bezoekers hadden al in het tweede kwart op 2-1 kunnen komen, maar een strafbal van Van der Elst belandde op de paal. In de slotminuten bracht Pien Dicke SCHC weer op gelijk hoogte, waardoor shoot-outs de beslissing moesten brengen.

Daarin hield keepster Anne Veenendaal Yibbi Jansen en Mette Winter van scoren af. Bij Amsterdam scoorden behalve Verschoor, Felice Albers, Freeke Moes en Marijn Veen wel.