Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Het wagenpark van Nyck de Vries bestaat uit verrassende auto’s

wagenpark nyck de vries
(Afbeelding: Instagram / nyckdevries)

Nyck de Vries rijdt dit jaar voor het eerst als vaste coureur in de Formule 1. Dat doet hij naast Yuki Tsunoda in een AlphaTauri. Maar in welke auto’s rijdt de coureur als hij niet over het circuit jaagt?

De Formule 1 telt dit jaar twee Nederlanders: Max Verstappen en Nyck de Vries. De regerend wereldkampioen heeft dit jaar natuurlijk een gloednieuwe RB19 onder zijn kont. Maar ook buiten het circuit heeft hij aan pk’s geen gebrek. We schreven eerder al over de peperdure auto’s van Max Verstappen.

De auto’s van Nyck de Vries

Het wagenpark van Nyck Vries ziet er heel anders uit. Niet gek, gezien de Fries aan zijn eerste jaar in de Formule 1 begint. De ervaring, kampioenschappen en trofeeën van Max Verstappen zullen hem geen windeieren hebben gelegd tijdens zijn salarisonderhandelingen.

Mercedes EQC 400

Tot voor kort reed Nyck Vries in de Formule E, een raceklasse voor elektrische auto’s. Hij vertegenwoordigde daar Mercedes. Het is dan ook geen verrassing dat hij in zijn tijd bij het Duitse team ook privé een Mercedes reed. Het was de Mercedes EQC 400. Deze elektrische SUV begint bij zo’n 70.000 euro. De EQC levert 408 elektrische pk’s en maar liefst 760 Nm koppel.

We schrijven in de verleden tijd over deze auto, omdat het vermoedelijk een leenauto betreft. Mercedes zal deze maar al te graag terugzien, nu Nyck de Vries indirect voor de concurrent rijdt. AlphaTauri is het dochterteam van Red Bull Racing. En het is geen geheim dat Mercedes en Red Bull Racing elkaar niet liggen.

Mini Moke

Maar waarin rijdt hij nu dan? Als de in Monaco woonachtige Nyck Vries zijn appartement verlaat, stapt hij in zijn Mini Moke. ‘Een wat?’, horen we je denken. De Mini Moke is een wagentje van nog geen 500 kilo met nog geen 40 pk. Een kleine 1.000 pk minder dan de AlphaTauri, waar hij tijdens de weekenden in zal rijden. Verwacht je niet zo snel in het wagenpark van een Formule 1-coureur.

nyck de vries wagenpark
De Austin Mini Moke van Nyck de Vries. (Afbeelding: YouTube / DAY1)

Natuurlijk zal zijn nieuwe werkgever hem ook voorzien van een vervoersmiddel. Het zou ons niets verbazen als Nyck de Vries binnenkort een nieuwe Honda Civic Type R in zijn garage mag zetten. Honda is namelijk nauw betrokken bij de bouw van de motor achterin de AlphaTauri. Met een beetje geluk krijgt de nieuwbakken Formule 1-coureur zelfs de sleutel van een Honda NSX, zoals ook teamgenoot Yuki Tsunoda die kreeg.

Het wagenpark van Lewis Hamilton en Max Verstappen

Terug naar het dure en vooral patserige werk, ofwel de auto’s van Lewis Hamilton en Max Verstappen. Check het wagenpark van de die coureurs hier.

Deze Formule 1-simulator staat te koop en kost meer dan een BMW M2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

Het wagenpark van Nyck de Vries bestaat uit verrassende auto’s