Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Heracles houdt titelconcurrent PEC in zicht dankzij thuiszege op FC Den Bosch

Door onze sportredactie

Heracles Almelo heeft zondag de achterstand op titelconcurrent PEC Zwolle weer teruggebracht tot drie punten. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie was in eigen huis te sterk voor laagvlieger FC Den Bosch: 3-2.

Al na een halve minuut was het 1-0 door Lucas Schoofs. Rik Mulders antwoordde snel (1-1), maar dankzij Samuel Armenteros en een eigen goal van Teun van Grunsven ging Heracles alsnog met een voorsprong de rust in (3-1).

Met die tussenstand mocht Den Bosch niet klagen, want op slag van rust raakte Armenteros uit een penalty de paal. In de tweede helft maakte Nikolaj Möller snel de aansluitingstreffer namens de bezoekers, maar daar bleef het bij.

Dankzij de overwinning komt Heracles op 66 punten. De ploeg van trainer John Lammers ligt op koers voor een plek in de top twee, die rechtstreeks tot promotie leidt. De voorsprong op nummer drie Almere City, dat wel een duel minder heeft gespeeld, is veertien punten.

Nummer vijf Willem II boekte zondag een 2-0-thuiszege op MVV Maastricht. Elton Kabangu zorgde in de twintigste minuut voor de openingstreffer, waarna Joeri Schroijen zijn oude club in blessuretijd meer pijn deed.

Verder won Telstar van TOP Oss dankzij de ervaren Glynor Plet, die diep in blessuretijd scoorde: 1-0. FC Dordrecht-Helmond Sport leverde geen goals op. De eerstvolgende Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden zijn vrijdag, wanneer onder meer koploper PEC Zwolle weer in actie komt.