Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Heitinga verwacht komende week eindelijk nieuws over zijn toekomst bij Ajax

Door onze sportredactie

Het is ook na de 34e en laatste Eredivisie-speelronde nog onduidelijk of Ajax verder gaat met interim-trainer John Heitinga. De oud-verdediger voorspelt dat er in de komende dagen meer duidelijk wordt.

Heitinga en Ajax sloten het seizoen zondag af met een 3-1-nederlaag bij FC Twente. De Amsterdammers eindigden achter Feyenoord en PSV als derde in de Eredivisie en spelen volgend seizoen Europa League-voetbal.

"Ik denk dat er aankomende week duidelijkheid gaat komen", zei Heitinga toen hem voor de camera van ESPN voor de zoveelste keer dit seizoen naar zijn toekomst bij Ajax werd gevraagd.

De veelvoudig Oranje-international verzekerde dat hij nog van niets weet. "Als ik informatie had kunnen delen, dan had ik dat gedaan. Het is voor iedereen het beste als we verder kunnen."

Heitinga baalt ervan dat Ajax het rampseizoen in stijl eindigde. "De realiteit is Europa League en dat is pijnlijk. Zeker na het succes van de afgelopen jaren. We zijn best wel verwend geweest."

Klaassen: 'Het was een Ajax-onwaardig seizoen'

Davy Klaassen stond eveneens teleurgesteld voor de camera na de nederlaag bij FC Twente. Volgens de ervaren middenvelder paste het verlies in het seizoen dat hij met Ajax beleefde.

"Het was een Ajax-onwaardig seizoen en zo sluiten we hem ook af. Ik vind het moeilijk om nu terug te blikken op zo'n wedstrijd als je zo teleurgesteld bent over een heel seizoen. Het moet beter volgend jaar", zei hij.

"Er zijn meerdere dingen die niet kloppen, dat los je niet even snel op. We moeten daar individueel en samen naar gaan kijken. Zo veel onrust in je club is niet goed. Al is dat weleens vaker geweest en toen waren we wél succesvol."

Uitslagen Eredivisie-speelronde 34