Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Heitinga relativeert extra rustdagen Ajax: 'Voor een Klassieker ben je niet moe'

Door onze sportredactie

John Heitinga ziet het niet als een groot voordeel dat Ajax meer dagen heeft om zich voor te bereiden op de Klassieker. Feyenoord speelt donderdagavond eerst nog de return tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League.

"Voor het Nederlandse voetbal is het goed als Feyenoord wint, maar dan wel het liefst na verlenging. Al denk ik niet dat je voor een Klassieker de batterij hoeft op te laden", zei Heitinga donderdag op zijn persconferentie.

"Ik heb in mijn loopbaan de Merseyside-derby (Liverpool-Everton, red.) en de Madrileense derby (Real-Atlético) gespeeld. In die wedstrijden zijn er geen excuses. Je bent niet moe. Of je nou een wedstrijd in de benen hebt of niet."

Ajax werd in de tussenronde van de Europa League uitgeschakeld door Union Berlin en kan zich volledig op de strijd om de landstitel en de KNVB-beker richten. De Amsterdammers kunnen zich zondag geen nederlaag permitteren tegen koploper Feyenoord, dat drie punten meer heeft.

"Maar zelfs bij een nederlaag is er nog niks beslist", vindt Heitinga. "We weten waar we vandaan komen. Niet zo lang geleden stonden we op de vijfde plek en nu hebben we de mogelijkheid om de koppositie over te nemen. Ik ga ervan uit dat wij er klaar voor zijn. De motivatie en gretigheid is zichtbaar."

De kraker tussen Ajax en Feyenoord begint zondag om 14.30 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De eerste ontmoeting dit seizoen in De Kuip eindigde in een 1-1-gelijkspel. Ajax en Feyenoord treffen elkaar volgende maand weer, maar dan in de halve finales van de KNVB-beker.