Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Haase en Middelkoop stoppen nu al als dubbelpartners: 'Hebben een andere visie'

Door onze sportredactie

Tennissers Robin Haase en Matwé Middelkoop spelen deze week op het Masters-toernooi in Miami al hun laatste toernooi als duo in het dubbelspel, bevestigt Haase aan het AD. De Nederlanders vormden slechts enkele maanden een koppel.

"Na het toernooi van Dubai hebben we besloten uit elkaar te gaan", zegt Haase tegen het AD. "Het is anders gelopen dan we hadden gehoopt. Dat komt door meerdere dingen, maar het belangrijkste is dat we een andere visie hadden op het spel en het spelen met elkaar."

Routiniers Haase (35) en Middelkoop (39) vormden na eerdere incidentele samenwerking sinds november een vast duo met ambities richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024. Dit jaar wonnen ze het toernooi van Montpellier.

"We hebben het heel erg geprobeerd te laten slagen, in plaats van dat het automatisch ging. Dat maakte het lastig", zegt Haase, die net als Middelkoop op zoek gaat naar een nieuwe partner.

Het Nederlandse duo hoopt hun kortstondige samenwerking in Miami succesvol af te sluiten. Haase en Middelkoop wonnen hun eerste partij van de Argentijnen Sebastian Baez en Tomas Martin Etcheverry (6-3 en 6-3). In de achtste finales nemen ze het op tegen de Duitser Kevin Krawietz en de Fransman Fabrice Martin.

Haase boekte de grootste successen in zijn loopbaan in het enkelspel. De Hagenaar bezette op het hoogtepunt de 33e positie op de wereldranglijst en veroverde twee ATP-titels, beide in het Oostenrijkse Kitzbühel.

Lees meer over:

Tennis Robin Haase Matwé Middelkoop