Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Grote zorgen om medische situatie RKC-keeper, wedstrijd definitief gestaakt

De wedstrijd RKC - Ajax is zaterdagavond definitief gestaakt nadat keeper Etienne Vaessen van RKC hard in botsing was gekomen met een speler. Dat gebeurde in het staartje van de wedstrijd. De keeper werd niet goed op het veld en had daar acute medische hulp nodig. Medespelers reageerden geschokt op de toestand van Vaessen.

De keeper kwam hard in botsing met een speler, Brian Brobbey. "Het was binnen drie seconden niet goed", zag onze verslaggever. Spelers gingen om de keeper heen staan. Hij werd ook met doeken afgeschermd, terwijl medisch personeel zich op het veld over hem boog.

De keeper van RKC is uiteindelijk met een brancard van het veld gedragen. Dat gebeurde onder luid applaus van het aangeslagen publiek. Wat er precies met de keeper aan de hand is, is niet duidelijk geworden.

Spelers ontdaan
Spelers van beide ploegen reageerden enorm ontdaan. Een aantal spelers van RKC is huilend van het veld gelopen. Ook spelers van Ajax waren er stil van.

De wedstrijd werd aanvankelijk tijdelijk gestaakt. Net na elf uur werd duidelijk dat de wedstrijd niet meer wordt uitgespeeld. De spelers zijn te zeer aangedaan door wat er is gebeurd, riep de stadionspeaker om.

De spelers van RKC en Ajax zijn nog even het veld op gekomen om het publiek te bedanken voor hun steun. Ze krijgen daarbij een enorm applaus van het publiek dat ook nog steeds stil en onder de indruk is. Na een ronde over het veld is te zien hoe verdediger Dario van den Buijs getroost wordt door supporters langs het veld. De aanhang van de Waalwijkse ploeg bekommert zich in een hoek van het veld over de aangeslagen voetballers, terwijl het stadion verder rustig leegloopt.