Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Griekspoor houdt het fysiek vol en is na slijtageslag door op Roland Garros

Door onze sportredactie

Tallon Griekspoor heeft zondag na een slijtageslag de tweede ronde van Roland Garros bereikt. De Nederlander, die in de aanloop naar het toernooi kwakkelde met enkelklachten, won op de openingsdag in vijf sets van de qualifier Pedro Martínez: 4-6, 6-2, 6-0, 5-7 en 3-6.

Griekspoor moest eerder deze week vanwege zijn enkelklachten nog opgegeven tijdens het ATP-toernooi van Genève, maar leek in Parijs tijdens de zenuwslopende partij tegen Martínez weinig last meer te hebben. Hij won de eerste set, maar maakte in de tweede set te veel fouten.

De verloren tweede set was een voorbode voor de dramatische derde set, die hij met 6-0 verloor. Vervolgens toonde Griekspoor veerkracht. Hij maakte minder onnodige fouten en bleef in de 3 uur en 40 minuten durende partij ook fysiek overeind.

De zege in de zware partij lijkt voor Griekspoor de bevestiging dat zijn enkel hem niet te veel meer hindert. Hij kwakkelt al langer met een gehavende rechterenkel vanwege een afgebroken stukje bot in zijn gewricht. Eerder zei Griekspoor dat hij de operatie wil uitstellen tot na het gravelseizoen.

Griekspoor voor tweede keer naar tweede ronde in Parijs

Door de overwinning op Martínez wordt het gravelseizoen van Griekspoor verlengd. Het is de tweede keer dat hij de tweede ronde bereikt in Parijs. Vorig jaar was dat voor hem ook het eindstation. Hij verloor toen van de Amerikaan Brandon Nakashima.

Botic van de Zandschulp komt maandag voor het eerst in actie op het gravel in Roland Garros. De kopman van het Nederlandse tennis neemt het op tegen de Argentijn Thiago Agustin Tirante, de nummer 153 van de wereld. Van de Zandschulp staat 31e op de wereldranglijst.