Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gewonden bij protest tegen ontruiming Duits bruinkooldorp Lützerath

Door van onze nieuwsredactie

Bij de demonstratie tegen de bruinkoolwinning in Lützerath zijn drie activisten gewond geraakt, meldt een ANP-verslaggever ter plekke. Vermoedelijk komt dit door de confrontatie met de politie. De drie gewonden liggen in het veld, waar ze verzorging krijgen.

De politie voert bij het Duitse bruinkooldorp charges uit op een groep gemaskerde actievoerders. Die probeerden de politie te provoceren.

Een paar honderd demonstranten zijn nog onderweg naar de demonstratielocatie in Lützerath. Zij worden tegengehouden door de politie, meldt de verslaggever. Het is er rumoerig en de sfeer is grimmig.

De hulpdiensten zijn bezig twee activisten die verschanst zitten in een tunnel onder het dorp daaruit te halen.

Eerder splitsten duizenden actievoerders zich af van een grote stoet van zeker 35.000 betogers om aan de rand te gaan staan van de kuil, waar naar bruinkool wordt gegraven. Die kuil is tientallen meters diep. In de kuil staan allerlei voertuigen van energiebedrijf RWE en tientallen beveiligers.

De demonstranten willen niet dat er naar bruinkool wordt gegraven, omdat dat enorm vervuilend is. De Duitse overheid ziet het als enige mogelijkheid om ook de komende jaren voldoende energie te kunnen opwekken.

Lees meer over:

Duitsland Buitenland