Netherlands
This article was added by the user Elijah Wright. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Geweld laait op bij rouwstoet voor journalist Shireen Abu Akleh in Jeruzalem

In Jeruzalem is geweld losgebarsten rond de begrafenisstoet voor de doodgeschoten Al Jazeera-journalist Shireen Abu Akleh. In een video is te zien dat Israëlische politieagenten charges uitvoeren op Palestijnen die de grafkist dragen.

Daardoor viel de kist van de op 51-jarige overleden Abu Akleh bijna op de grond.

Van tevoren waren in Jeruzalem strenge veiligheidsmaatregelen genomen om de uitvaart "veilig en zonder geweld" te laten verlopen. Meerdere wegen zijn afgesloten en ook is extra veiligheidspersoneel ingezet.

Op de begrafenisstoet in de Oude Stad zijn duizenden rouwenden afgekomen. Abu Akleh was een zeer bekende verslaggever. Ze was een in Oost-Jeruzalem geboren Palestijnse christen. Daar wordt ze op een begraafplaats naast haar ouders begraven.

Vele duizenden mensen rouwen om Abu Akleh

Een dag eerder kwamen er duizenden mensen naar de afscheidsceremonie in de Palestijnse stad Ramallah en ook toen stonden mensen langs de route die de kist aflegde. Rouwenden hadden toen onder meer bloemen en foto's van Abu Akleh bij zich.

De journalist stierf toen ze verslag deed van een inval door het Israëlische leger in de Westelijke Jordaanoever. In een eerste onderzoek van de Israëlische politie staat dat niet te achterhalen is wie de kogel heeft afgevuurd die Abu Akleh fataal werd.

619

Geschiedenis van conflict tussen Israël en de Palestijnse gebieden

Alleen Israël noemt Palestijnse kogel als optie

Volgens de politie is de kogel afkomstig van een Palestijnse schutter of een gemist schot van een Israëlische scherpschutter.

De militairen hebben vrijdag hun invallen in de Westelijke Jordaanoever hervat. Abu Aklehs dood zorgt voor een verdere toename van de al opgelopen spanningen tussen de Palestijnse en Israëlische autoriteiten, die elkaar de schuld geven van het overlijden. Ook nieuwszender Al Jazeera houdt Israël verantwoordelijk voor de dood van Abu Akleh.