Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gauff vol ongeloof na US Open-titel: 'De eerste keer dat ik mijn vader zie huilen'

Door onze sportredactie

Coco Gauff kan nog nauwelijks geloven dat ze zaterdag de US Open won ten koste van de Belarussische Aryna Sabalenka. De negentienjarige Amerikaanse vindt het onwerkelijk dat ze in de voetsporen treedt van onder anderen tennislegende Serena Williams.

"Dit betekent zoveel voor mij, ik ben een beetje in shock op dit moment. Ik heb er geen woorden voor om eerlijk te zijn", zei Gauff tijdens de prijzenceremonie.

Gauff is de eerste winnares uit de VS sinds Sloane Stephens (2017) en de eerste tiener sinds Serena Williams (1999) die de US Open op haar naam schreef.

In de jeugdjaren van Gauff waren Serena en Venus Williams haar grote voorbeelden. Venus won het toernooi twee keer en in 2001 voor het laatst. Serena was liefst zes keer de beste in New York. Negen jaar geleden zegevierde ze er voor het laatst.

Wow, what a day!

We tried to recap it the best we could 😅 pic.twitter.com/fatC7G5t0J

— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Gauff belt nog snel naar haar broer

"Dit is de eerste keer dat ik mijn vader zie huilen", zei Gauff lachend. "Jullie hebben altijd in me geloofd, vanaf het begin. Mijn vader heeft me meegenomen naar Venus en Serena op deze baan."

"Bedankt New York, jullie steun betekent zoveel voor me", zei Gauff, die opzien baarde door voor het in ontvangst nemen van de trofee nog een belletje te plegen. "Ik belde mijn broer via Facetime, maar hij nam niet op. Hij belde nog terug, maar toen moest ik gaan."

Gauff beleefde haar doorbraak ruim vier jaar geleden op Wimbledon. Als vijftienjarige haalde ze toen de vierde ronde op het Londense gras. Op de US Open was ze nog niet voorbij de kwartfinales gekomen.

Lees meer over:

Tennis US Open Coco Gauff