Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Fortuna en coach Velázquez uit elkaar: 'Hij heeft ons in de Eredivisie gehouden'

Door onze sportredactie

Fortuna Sittard bevestigt zondag het vertrek van trainer Julio Velázquez. Het aflopende contract van de 41-jarige Spanjaard wordt niet verlengd.

"In onderling overleg is besloten de samenwerking niet voort te zetten", meldt Fortuna na het 1-1-gelijkspel tegen NEC. In het kielzog van Velázquez vertrekken ook assistent-trainer Jaime Mut, performance coach Javier Chocarro en data-analist Miguel Perez.

Onder leiding van Velázquez eindigde Fortuna als dertiende in de Eredivisie. De excentrieke coach volgde afgelopen september de ontslagen Sjors Ultee op. Destijds was de ploeg uit Sittard hekkensluiter.

"Julio en zijn team kwamen binnen toen de club in een moeilijke fase zat", zegt technisch manager Sjoerd Ars. "Hij heeft vanaf dat moment het halen van resultaat op plek één gezet. Daarmee heeft hij er uiteindelijk voor gezorgd dat Fortuna ook komend seizoen in de Eredivisie uitkomt."

Vrijdag meldde spits Burak Yilmaz via sociale media al dat hij stopt bij Fortuna. De 77-voudig Turkse international tekende vorig jaar zomer een contract voor vijf seizoenen bij Fortuna. Na twee jaar als speler zou hij aan zijn trainerscarrière beginnen. De aanvaller maakte 9 doelpunten in 26 competitieduels.

Lees meer over:

Eredivisie Fortuna Sittard Voetbal