Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feyenoorder Ueda en Japan vergroten crisis Duitsland met afstraffing in oefenduel

Door onze sportredactie

Ruim een jaar voor het EK in eigen land verkeert het Duitse elftal in een grote crisis. De ploeg van bondscoach Hansi Flick zat al vier wedstrijden zonder zege en ging zaterdag mede door een goal van Ayase Ueda in een oefenduel ook nog eens hard onderuit tegen Japan: 1-4.

Door de dramatische reeks stond de druk er vol op bij bondscoach Flick en van de start ging hij niet veel rustiger op zijn stoel zitten. Al na twaalf minuten kwam Japan via Junya Ito op 0-1 in de Volkswagen Arena, waar de onvrede duidelijk hoorbaar was.

Acht minuten na het openingsdoelpunt trok Leroy Sané de stand gelijk, maar lang konden Flick en de Duitse fans daar niet van genieten. Feyenoord-spits Ueda stond drie minuten later precies op de goede plek om de 1-2 binnen te tikken.

Door het doelpunt van de reserve van Feyenoord nam de kritiek alleen maar toe op het Duitse elftal, dat een futloze indruk maakte en slechts twee keer op doel schoot. Japan had minder balbezit, maar was in de omschakeling beduidend gevaarlijker.

Het leidde in de slotfase zelfs tot een voor Duitsland zeer pijnlijke uitslag. Takuma Asano maakte in de negentigste minuut de 1-3 en kort daarna was Ao Tanaka zelfs goed voor de 1-4. Na die treffer liep het stadion in Wolfsburg met teleurgestelde fans leeg.

Laatste vijf interlands Duitsland

Flick verder onder druk

Door de nieuwe nederlaag zal de positie van bondscoach Flick verder aan het wankelen komen. De oud-coach van Bayern München lag al onder vuur na het teleurstellende WK, waar Duitsland in de groepsfase werd uitgeschakeld.

Duitsland speelt dit jaar geen kwalificatiewedstrijden omdat het als organiserend land al zeker is van deelname aan het EK van volgend jaar. De drievoudig Europees kampioen speelt dinsdag weer een oefenduel: thuis tegen Frankrijk.

Nederland is momenteel bezig aan de EK-kwalificatie voor het toernooi van volgend jaar in Duitsland. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman trapt zondag om 20.45 uur af op bezoek bij Ierland.

Lees meer over:

Duits elftal japans elftal Voetbal