Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Twente maakt dag van koploper Feyenoord nog mooier door zege op AZ

Door onze sportredactie

AZ heeft zondag met 2-1 verloren bij FC Twente. De ploeg van trainer Pascal Jansen verzuimde daardoor de tweede plek over te nemen van Ajax, dat eerder op de dag verloor van Feyenoord. De Rotterdamse koploper werd zo de grote winnaar van het Eredivisie-weekend.

Manfred Ugalde deelde AZ al vroeg in de wedstrijd twee flinke tikken uit. De twintigjarige Costa Ricaan kopte raak in de achtste en elfde minuut. Bij de eerste goal gaf Joshua Brenet de voorzet. De tweede assist kwam op naam van Václav Cerný.

Ugalde onderstreepte hiermee zijn topvorm. Vorige week was de spits van FC Twente tweemaal trefzeker bij de 0-3-zege op Fortuna Sittard. Het weekend daarvoor nam hij een doelpunt voor zijn rekening bij het 3-3-gelijkspel tegen sc Heerenveen.

AZ leek een heel zware avond tegemoet te gaan, maar knokte zich na rust terug in de wedstrijd. Jesper Karlsson maakte in de 66e minuut de aansluitingstreffer na een fraaie pass van Jordy Clasie. Ook de Zweedse vleugelspeler van AZ toonde daarmee zijn vorm. Karlsson scoorde voor de derde Eredivisie-wedstrijd op rij en was tussendoor trefzeker tegen Lazio in de Conference League.

Toch beleefde Karlsson uiteindelijk weinig vreugde aan zijn goal, want FC Twente trok de 2-1-zege over de streep. De ploeg van trainer Ron Jans wipt zo weer over Sparta Rotterdam en bekleedt de vijfde plek in de Eredivisie.

AZ lijkt de hoop op een verrassende landstitel te moeten opgeven. De Alkmaarders konden na dit weekend tweede staan, maar dat feest gaat dus niet door. De ploeg van Jansen zakt naar de vierde plek, met acht punten achterstand op Feyenoord. In Rotterdam kan de champagne dan ook voorzichtig koud gelegd worden.