Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Groningen-supporter slaat eigen speler Jetro Willems, club verliest van Heerenveen

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Voetbalgeweld FC Groningen-linksback Jetro Willems wilde een groep supporters tot bedaren brengen, die boos was vanwege de 2-0 achterstand tegen rivaal sc Heerenveen. De wedstrijd werd korte tijd stilgelegd.

De Eredivisiewedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen is zondagmiddag tijdelijk gestaakt geweest, nadat Groningen-speler Jetro Willems een klap kreeg van een eigen supporter. Op het moment van het incident waren nog tien minuten te spelen en stond Heerenveen met 2-0 voor. Na een onderbreking van twintig minuten kwamen de spelers, inclusief Willems, terug op het veld. Gescoord werd er niet meer.

Lees ook: Het geweld onder voetbalfans escaleert telkens weer

Een deel van de Groningse thuisaanhang was gefrustreerd over de achterstand tegen rivaal Heerenveen in een toch al moeizaam seizoen, waarin de club zeventiende staat op de ranglijst. In een hoek van het veld hadden beveiligers grote moeite om de supporters tot bedaren te brengen, waarop Willems besloot ernaartoe te gaan en de boel te sussen. Een van de fans deelde vervolgens van bovenaf een vuistslag uit aan de linksback, die deze winter een contract tekende bij de Groningers. De supporter werd vervolgens door beveiligers afgevoerd.

Bij sportzender ESPN reageerde Willems nuchter op het incident. „Ik kom van Rotterdam-Zuid, ik kan wel tegen een stootje. Het is zeker niet normaal, maar we gaan met de club erover zitten en dan horen jullie later meer.” Zijn ploeggenoot Elvis Manu sprak van een „gitzwarte dag”. Volgens hem heeft „één iemand het verpest voor iedereen.” Of Willems en FC Groningen aangifte gaan doen, is nog niet bekend.

Meer incidenten

Het voorval met Willems doen denken aan de klap die een PSV-supporter vorige maand uitdeelde aan Sevilla-doelman Marko Dmitrovic, na de uitschakeling in de Europa League. De man kwam het veld oprennen en haalde uit naar de Servische doelman, die hem vervolgens beheerst op de grond legde en wachtte tot de beveiliging kwam aangesneld.

De dader, een twintigjarige man uit Roermond, kreeg begin deze maand een celstraf van drie maanden opgelegd, waarvan één voorwaardelijk. Hij bleek al eerder meermaals veroordeeld voor voetbalgeweld en een stadionverbod te hebben tot 2026. Tijdens de zitting zei hij zich weinig van het uitdelen van de klap te kunnen herinneren, omdat hij op dat moment dronken was.