Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Groningen schrikt van vuistslag aan Willems: 'Dit mag niet gebeuren'

Door onze sportredactie

Trainer Dennis van der Ree en aanvoerder Michael Verrips van FC Groningen zijn geschrokken van de vuistslag die Jetro Willems zondag van een eigen fan kreeg tijdens FC Groningen-sc Heerenveen. Als gevolg daarvan werd de Derby van het Noorden een kwartier lang gestaakt.

"Dit kan niet", zei Verrips na afloop van de met 0-2 verloren wedstrijd tegen ESPN. "We zijn superdankbaar dat heel veel mensen in het stadion zitten die ons ondersteunen. Wat die figuren hebben gedaan, dat kan je niet maken. Naar je eigen supporters en naar je eigen spelers niet. Het is bizar. Ik heb dit nog nooit gezien."

Tien minuten voor het einde sloeg de vlam in de pan in de Euroborg. Een fan van FC Groningen wilde het veld bestormen, maar werd tegengehouden door verschillende stewards en afgevoerd. Daarna werd het onrustig in het vak met de fanatieke fans.

Willems probeerde een akkefietje tussen enkele supporters en stewards te sussen en moest dat bekopen met een harde klap in zijn gezicht. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük besloot vervolgens een afkoelingsperiode in te lassen.

Na een kwartier werd het duel hervat. FC Groningen kon in de resterende minuten niks meer aan de achterstand doen en kreeg zo een nieuwe klap in de degradatiestrijd. De 'Trots van het Noorden' staat zeventiende met zeventien punten uit 26 duels.

Tien minuten voor tijd liep het uit de hand bij FC Groningen.Foto: ANP

'Willems had dit niet moeten doen'

Ook trainer Van der Ree had geen goed woord over voor de hooligans. "Dat mensen boos zijn, snap ik. Maar dit mag niet", zei hij tegen ESPN. Wel vond hij dat Willems slimmer had moeten zijn. "Hij had dat niet moeten doen. Hij wilde het sussen om het tempo erin te houden, maar nu duurde het nog langer."

FC Groningen wacht hoogstwaarschijnlijk een zware straf als gevolg van de ongeregeldheden in de Euroborg. Begin januari ging het ook al mis tijdens FC Groningen-SC Cambuur (0-1). Toen liepen boze fans het veld op.

Mede daardoor weigert de politie in Noord-Nederland nog meer fans van FC Groningen naar uitwedstrijden te begeleiden. Dat geldt ook voor de fans van SC Cambuur. Daar zijn uitsupporters helemaal niet meer welkom.

Voor FC Groningen waren de supportersincidenten een nieuw drama op een chaotische dag. Eerder op de dag lekte uit dat Dick Lukkien volgend seizoen de trainer van FC Groningen wordt. De spelers en stafleden waren daarvan niet op de hoogte.