Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Emmen bezorgt Cambuur nieuwe dreun met late zege in degradatiekraker

Door onze sportredactie

FC Emmen heeft zaterdag op de valreep de degradatiekraker tegen SC Cambuur gewonnen. De Drenten waren dankzij een doelpunt in de blessuretijd met 1-2 te sterk voor de Friezen.

In de openingsfase waren de beste kansen voor Cambuur, maar Bjørn Johnsen verzuimde tot tweemaal toe de score te openen. Aan de andere kant raakte Keziah Veendorp met een lobje de paal en werd een doelpunt van Richairo Zivkovic afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na rust kreeg Cambuur de eerste grote kans, maar ditmaal kopte Johnsen over. Kort daarna raakte Jeremy Antonisse de paal namens FC Emmen.

Mitchel Paulissen bezorgde Cambuur ruim twintig minuten voor tijd wel de voorsprong. De aanvaller kopte raak uit een voorzet van Daniël van Kaam. De thuisploeg kon maar even van de voorsprong genieten, want Ahmed El Messaoudi maakte tien minuten voor tijd uit een rebound de 1-1.

De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de blessuretijd pakte FC Emmen toch nog de drie punten. Jeroen Veldmate kopte raak uit een vrije trap.

Door de nederlaag blijft Cambuur hekkensluiter in de Eredivisie. De ploeg uit Leeuwaren heeft één punt achterstand op nummer zeventien FC Groningen, dat zondag nog op bezoek gaat bij Fortuna Sittard. FC Emmen neemt de vijftiende plek over van Excelsior, dat zaterdag met 0-0 gelijkspeelde tegen FC Twente.