Netherlands
This article was added by the user Abigail Taylor. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Eindhoven mag blijven hopen op Eredivisie na zege op De Graafschap

FC Eindhoven heeft zich vrijdag ten koste van De Graafschap geplaatst voor de halve finales van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Rob Penders won thuis met 3-1 van de club uit de Achterhoek en stuit nu op ADO Den Haag of NAC Breda.

De heenwedstrijd maandag in Doetinchem eindigde in 1-1 en bij de return in het Jan Louwers Stadion stelde FC Eindhoven snel orde op zaken. Na 24 minuten stond de eindstand al op het scorebord door treffers van Justin Ogenia, Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers namens de thuisploeg. Tussendoor maakte Mees Kaandorp de 1-1 voor De Graafschap.

De kans is groot dat ADO de volgende tegenstander wordt van FC Eindhoven, dat alleen van 1975 tot 1977 in de Eredivisie speelden. De Hagenaars spelen zaterdag thuis tegen NAC, nadat dinsdag in Breda al met 1-2 gewonnen werd.

De Graafschap is veroordeeld tot nog een seizoen in de Keuken Divisie. De club, die in de reguliere competitie als negende eindigde, kende een teleurstellend seizoen. FC Eindhoven besloot de competitie als derde, achter de gepromoveerde clubs FC Emmen en FC Volendam.

Naast ADO-NAC staat zaterdag ook Roda JC-Excelsior op het programma. De winnaar van dat tweeluik - de eerste wedstrijd in Rotterdam eindigde in 2-2 - treft in de halve finales de nummer zestien van de Eredivisie.

Joey Sleegers juicht na de derde goal van FC Eindhoven.

Joey Sleegers juicht na de derde goal van FC Eindhoven.
Joey Sleegers juicht na de derde goal van FC Eindhoven.

Joey Sleegers juicht na de derde goal van FC Eindhoven.