Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Engelse voetbalfans opgepakt die spot dreven met kind dat aan kanker overleed

Door onze nieuwsredactie

Twee Engelse voetbalsupporters zijn dit weekend opgepakt nadat ze tijdens een wedstrijd de spot dreven met een foto van Bradley Lowery. Het jongetje overleed in 2017 op zesjarige leeftijd aan aan zeldzame vorm van kanker.

Door zijn strijd tegen de ziekte groeide Bradley Lowery uit tot een nationale held. Hij was groot fan van voetbalclub Sunderland. Die club speelde afgelopen vrijdag een wedstrijd tegen Sheffield Wednesday.

Twee supporters van die club lieten tijdens die wedstrijd een foto zien van de overleden Lowery. Daarbij lachten ze breeduit naar de Sunderland-fans. Het zorgde voor veel verontwaardigde reacties. Voetbalclub Sheffield Wednesday bood even later excuus aan.

"Wij veroordelen dit schandalige en uiterst betreurenswaardige gedrag. We kunnen ons alleen maar verontschuldigen voor het leed dat Bradleys familie en vrienden is aangedaan", reageerde de club op X.

De twee supporters die afgelopen vrijdag de spot dreven met een foto van de overleden radley Lowery.Foto: Screenshot

Actie zorgt voor klein lichtpuntje

De twee mannen van 27 en 31 jaar zijn inmiddels door de politie van South Yorkshire opgepakt. Ze zitten nog vast op verdenking van het schenden van de goede zeden, schrijft het Engelse Sky News.

"Kanker heeft geen kleur", reageerde de moeder van de overleden Lowery op het incident. Op Facebook schrijft ze dat zij en haar man bezoek hebben gekregen van de politie om te te vragen hoe het met ze gaat. Ze roept op om "het negatieve om te zetten in iets positiefs."

Dat is gelukt. Zo startten fans van Sheffield Wednesday een inzamelingsactie voor de stichting van Lowery. Het streefbedrag van 5 duizend pond werd in een dag verzameld. Het geld is bedoeld voor de behandeling van zieke kinderen.

Lees meer over:

Verenigd Koninkrijk Voetbal Buitenland