Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Engeland lijdt eerste puntenverlies in EK-kwalificatie ondanks primeur van Walker

Door onze sportredactie

Engeland heeft zaterdag voor het eerst in deze EK-kwalificatiereeks puntenverlies geleden. De ploeg van bondscoach Gareth Southgate speelde met 1-1 gelijk tegen Oekraïne.

Engeland won de vier eerste wedstrijden van de kwalificatiereeks en domineerde ook in de openingsfase tegen Oekraïne. Toch was het de thuisploeg dat in de eerste helft via voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko de score opende in het Poolse Wroclaw.

Nog voor rust maakte de 33-jarige Kyle Walker de gelijkmaker. De verdediger van Manchester City vierde zijn eerste doelpunt in het shirt van Engeland, maar de aandacht ging ook vooral uit naar Harry Kane. De voorzet van de spits was van grote schoonheid.

Engeland was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar kon het verschil niet meer maken. Desondanks gaan de Engelsen met dertien punten uit vijf duels fier aan de leiding. Oekraïne bezet met zeven punten de tweede plek.

In dezelfde poule komt Italië zaterdag in actie tegen Noord-Macedonië (aftrap 20.45 uur). Alleen de twee beste landen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van volgend jaar in Duitsland.