Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Emotionele Evenepoel neemt revanche voor offday met grandioze zege in Vuelta

Door onze sportredactie

Remco Evenepoel heeft zaterdag op grootse wijze de veertiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Belg was in tranen door zijn wonderbaarlijke opleving, terwijl de favorieten elkaar met rust lieten.

De renners kregen twee cols van de buitencategorie voor de wielen, waarna er gefinisht werd op een klim van de eerste categorie. Evenepoel was een van de aanstichters van een 24-koppige ontsnapping. Ook erkende toppers als Romain Bardet, Damiano Caruso en Michael Storer waren van de partij.

Op de slotklim naar Larra-Belagua kon alleen Bardet het spoor van Evenepoel volgen. De ontketende Belg ontdeed zich 4 kilometer voor de eindstreep van zijn Franse metgezel en reed solo naar de zege. Bardet gaf uiteindelijk meer dan een minuut toe op Evenepoel, die na de finish geëmotioneerd was.

Ver daarachter lieten de klassementsrenners elkaar met rust. Dat betekent dat Jumbo-Visma nog altijd met ijzeren hand regeert in het algemeen klassement. Sepp Kuss heeft de rode leiderstrui, Primoz Roglic staat tweede op 1.37 en Jonas Vingegaard bezet de derde plek op 1.44.

Tot vrijdag was Evenepoel de grootste gegadigde om Jumbo-Visma het vuur na aan de schenen te leggen. Maar de 23-jarige Belg zakte door het ijs in de koninginnenrit naar de Tourmalet en verloor bijna een half uur. Hij won zaterdag ruim acht minuten terug. Dat lijkt niet genoeg om opnieuw de blik op het klassement te werpen.

De Vuelta gaat zondag verder met een etappe door het middelgebergte. Maandag is er een rustdag, waarna de renners de slotweek in duiken.

Lees meer over:

Wielrennen Vuelta a España Remco Evenepoel