Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Eerste staat in VS remt gebruik van TikTok en Instagram door kinderen

Door onze economieredactie

In de Amerikaanse staat Utah is donderdag een wet ondertekend die het gebruik van TikTok en Instagram door jongeren en kinderen drastisch inperkt. Dit gebeurde ondanks tegenstand van de techindustrie en experts op het gebied van burgerrechten.

Het is volgens The New York Times de eerste wet op staatsniveau in Amerika die het gebruik van sociale media verbiedt voor personen onder de achttien jaar, zonder expliciete toestemming van ouders of voogden.

De nieuwe maatregel zorgt ook dat ouders in Utah toegang krijgen tot posts, berichten en antwoorden van hun kinderen. Bovendien kunnen minderjarigen van 10.30 uur tot 18.30 uur niet in hun accounts op sociale media. Dit wordt een standaardinstelling die alleen een ouder of voogd kan aanpassen.

De gouverneur van de staat ondertekende donderdag ook een tweede wetsvoorstel. Dat verbiedt socialemediabedrijven functies of ontwerptechnieken toe te passen die ertoe kunnen leiden dat een minderjarige een "verslaving" aan hun onlineplatforms ontwikkelt.

De maatregelen in Utah komen op een moment van stijgende bezorgdheid bij het publiek over krachtige algoritmen voor sociale media. Deze kunnen jonge mensen verleiden uren online door te brengen.

Lees meer over:

Instagram Economie Tech TikTok