Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

Foto: ANP

Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

De stopmaand is een initiatief van onder meer het ministerie van Volksgezondheid, het Longfonds, de Hartstichting en KWF. Deelnemers krijgen onder meer via een app dagelijks begeleiding en steun bij hun poging. Volgens de organisatoren doen jaarlijks meer dan 50.000 Nederlanders mee met Stoptober en wordt dit jaar de 500.000e stopper verwacht.

Bekende mensen die dit jaar meedoen, zijn schrijver Herman Brusselmans, First Dates-gastheer Sergio Vyent en tv-persoonlijkheid Maxime Meiland.

Volgens de organisatoren is 28 dagen lang stoppen net lang genoeg om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Uit wetenschappelijk onderzoek zou blijken dat mensen die het lukt om vier weken te stoppen, vijf keer meer kans hebben dan andere rokers om het blijvend vol te houden.