Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Duizenden mensen bij protest tegen ontruiming Duits 'bruinkooldorp' Lützerath

Door onze nieuwsredactie

In het Duitse dorp Keyenberg zijn zaterdag duizenden mensen samengekomen om te protesteren tegen de ontruiming van het nabijgelegen Lützerath. Nog altijd zitten in het 'bruinkooldorp' klimaatactivisten die niet willen dat het gebied verder wordt afgegraven om bruinkool te winnen.

In Keyenberg, over de Duitse grens op 31 kilometer van Roermond, is een actiekamp van klimaatactivisten. Zij roepen alle demonstranten die nog onderweg zijn op om direct naar de plaats van de demonstratie te gaan, omdat het te druk wordt in het dorp zelf. De wegen rondom Keyenberg staan helemaal vast door al het verkeer, ziet een ANP-verslaggever ter plekke.

De actievoerders komen uit heel Europa. Er zijn onder meer honderden Nederlanders, Oostenrijkers, Belgen, Fransen en Italianen.

Vanuit Keyenberg is het niet ver naar de afgraving waar al naar bruinkool is gegraven. De politie staat met honderden agenten tussen de actievoerders en de afgraving, om te voorkomen dat mensen die betreden.

De politie probeert al vier dagen lang Lützerath te ontruimen. Volgens de nog aanwezige activisten is zaterdag een een arrestatieteam gearriveerd. De politie wil daar niets over kwijt.

Lees meer over:

Duitsland Klimaat Buitenland