Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Duitsland verkeert in een grote crisis, maar Hansi Flick wil door als bondscoach

Door onze sportredactie

Bondscoach Hansi Flick ziet zichzelf ondanks de ruime nederlaag tegen Japan nog steeds als de juiste persoon om Duitsland voor te bereiden op het EK in eigen land. De Duitsers hebben zaterdag voor eigen publiek in Wolfsburg verloren met 1-4.

"Het was op het veld misschien niet te zien, maar ik geloof nog steeds dat ik de juiste man ben voor deze baan. Ik sta achter waar we mee bezig zijn, daarom wil ik door als bondscoach van Duitsland", zei Flick na afloop.

De bondscoach keek al uit naar oefeninterland tegen Frankrijk van dinsdag. "Iedereen die vandaag op het veld stond, wil tegen Frankrijk een ander gezicht laten zien. Daar hebben we nu de kans voor en daar kijken we naar uit."

Tijdens de wedstrijd riepen fans van de tribunes om het vertrek van Flick. Duitse media melden dat de coach dinsdag bij een nieuwe blamage tegen Frankrijk kan worden ontslagen.

Laatste vijf interlands Duitsland

Gündogan steunt Flick

Flick ligt al onder vuur sinds het teleurstellende WK in Qatar, waar de Duitsers al in de groepsfase zijn uitgeschakeld. De ploeg speelt dit jaar geen kwalificatieduels, omdat Duitsland als organiserend land al zeker is van EK-deelname.

Aanvoerder Ilkay Gündogan sprak na afloop van de thuisnederlaag zijn steun uit voor de coach. "Ik denk dat we als spelers vooral vragen aan onszelf moeten stellen."

"Japan was duidelijk beter dan wij, op ieder vlak. We maakten daarnaast ook veel individuele fouten. We zijn op dit moment niet goed genoeg. Dat is de realiteit. Het gat tussen onze ambities en de realiteit is nog te groot."

Lees meer over:

Duits elftal Voetbal