Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Drukte in treinen en op wegen richting het strand door stralend zomerweer

Door Joost ter Bogt

De NS heeft zaterdag extra treinen ingezet tussen Haarlem en Zandvoort en daar wordt veel gebruik van gemaakt, meldt de spoorvervoerder aan NU.nl. Veel mensen gaan met de trein naar het strand. Ook op de wegen was het vanmorgen druk met mensen die het zeewater opzoeken, meldt Rijkswaterstaat.

Tussen Haarlem en Zandvoort rijden normaal gesproken twee treinen per uur. Dat zijn er zaterdag vier. Daarnaast zijn de treinen tussen Amsterdam en Zandvoort langer gemaakt. Volgens een woordvoerder kunnen er zeker duizend mensen in.

Eerder raadde de vervoersmaatschappij mensen aan om voldoende water mee te nemen, omdat het warm kan zijn in de trein.

Volgens De Telegraaf moeten veel reizigers die naar het strand in Zandvoort reizen staan in de trein."Op elke persoon die kan zitten, staan er ongeveer zes mensen”, vertelt een reiziger aan de krant. "Het ritje vanaf Haarlem duurt maar tien minuten en daarom was het nog net te doen.”

Ook via de weg trekken mensen richting het strand. De ANWB zag rond 09.30 uur de eerste files richting de kust ontstaan. Bezoekers van Zandvoort en Katwijk liepen wat vertraging op.

Op de wegen richting de Zeeuwse stranden was het ook druk. Rond 12.00 uur reed het verkeer daar nog steeds langzaam. Dit heeft ook te maken met de afsluiting van de Haringvlietbrug. De brug die West-Brabant en Goeree-Overflakkee verbindt is wegens onderhoud twee maanden dicht.

Een woordvoerder van NS vertelt dat de extra treinen tussen Haarlem en Zandvoort de hele dag blijven rijden. Op die manier kunnen alle strandgangers aan het einde van de dag ook weer naar huis via het spoor.