Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dramatische dag voor Luiten op Dutch Open: 'Leek alsof ik voor het eerst golfte'

Joost Luiten beleefde zaterdag een dramatische dag op het Dutch Open in Cromvoirt. De tweevoudig winnaar van het toernooi zakte ver weg op de ranglijst en was na afloop niet te spreken over zijn 'beschamende' prestatie.

"Ik schaamde me op de baan voor mijn spel", reageerde de 36-jarige Luiten na de derde ronde die hij afsloot in 79 slagen, zeven boven het baangemiddelde. "Schaamte, frustratie, woede, cynisme. Het liefst was ik na 9 holes van de baan gelopen."

"Het leek wel alsof ik vandaag voor het eerst golfte, vervolgde een Luiten, die het toernooi in 2013 en 2016 won. "Ik heb geen bal goed geraakt. Dit was echt een dag waarop ik in de ronde al snel dacht: waarom ben je gaan golfen en niet gaan studeren."

Het was voor Luiten zijn slechtste prestatie tot nu toe op de banen van Bernardus Golf in Cromvoirt, na de eerdere rondes van 65 (openingsdag) en 75. Het totaal van de Nederlander is nu 219, terwijl hij na de eerste ronde had Luiten nog de leiding op de Dutch Open.

"Natuurlijk weet ik dat ik aan veranderingen werk en dat het nog niet volmaakt is, maar het verschil was te groot. Donderdag was voor mij echt wel het bewijs dat ik de goede weg ben ingeslagen, maar ik heb nog geen B-spel voor wanneer het niet lekker gaat. Dit is een flinke dreun."

Lars van Meijel, de andere overgebleven Nederlander in het toernooi, speelde +5 en zakte eveneens op de ranglijst. De Fransman Victor Perez en de Brit Matt Wallace voeren na drie ronden de ranglijst aan, beiden met een totaal van 206. Zondag is de afsluitende dag van de 102e editie van het Dutch Open.