Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Doelman Etienne Vaessen bij kennis naar ziekenhuis: 'Was geen hartfalen'

Foto: ANP/Olaf Kraak
Foto: ANP/Olaf Kraak

Doelman Etienne Vaessen was bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd gebracht. Dat zegt algemeen directeur van RKC Frank Mosselveld. Even daarvoor werd de doelman gereanimeerd op het veld, na een harde botsing met een speler van Ajax. Maar volgens Mosselveld was er geen sprake van hartfalen bij de keeper.

"Hij was een behoorlijke tijd out op het veld", vertelt Van Mosselveld tegen ESPN, na het gestaakte duel van RKC tegen Ajax zaterdagavond. Vaessen was na 84 minuten spelen hard in botsing gekomen met Ajax-speler Brobbey. En toen ging het meteen helemaal mis. De keeper raakte bewusteloos en dat zag er aanvankelijk slecht uit.

Toegesnelde medici bogen zich over hem heen en begonnen op het veld te reanimeren. De doelman werd afgeschermd van het publiek en de camera's met doeken. En medespelers vormden een haag om hem heen om het zicht te belemmeren. "Maar het ging niet om hartfalen", zegt Van Mosselveld nu achteraf. "Maar dat is het protocol. We weten allemaal wat er met Nouri gebeurd is. Sindsdien is dat protocol aangescherpt." (De jonge Ajacied Abdelhak Nouri kreeg een hartstilstand op het veld en liep daardoor ernstige hersenschade op, red.)

"Hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is. Maar hij reageerde in ieder geval weer."

Uiteindelijk is Vaessen met een brancard naar de kleedkamer gebracht. "Daar hebben ze een check gedaan. Daarna is hij bij kennis naar het ziekenhuis gebracht voor scans."

Inmiddels is Vaessen weer aanspreekbaar, zegt de algemeen directeur. "Ja, hij was aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is", vertelt Van Mosselveld. "Maar hij reageerde in ieder geval weer."

De wedstrijd van RKC tegen Ajax is zaterdagavond definitief gestaakt. Spelers waren enorm aangedaan door wat er zich op het veld had afgespeeld. Ze konden de wedstrijd niet uitspelen. "Ze waren enorm gebroken. Je kunt je voorstellen wat voor impact zoiets heeft", zegt de algemeen directeur. "We hebben met elkaar besloten dat de wedstrijd uitspelen niet mogelijk was."

LEES OOK: RKC-keeper Vaessen gereanimeerd op het veld, wedstrijd definitief gestaakt