Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Doekhi helpt verrassende Bayern-uitdager Union op weg naar zege in derby

Door onze sportredactie

Mede dankzij een goal van Danilho Doekhi heeft 1. FC Union Berlin zaterdagmiddag Hertha BSC op de knieën gekregen in de Berlijnse derby: 0-2. De tegenstander van Ajax in de Europa League komt daardoor in punten naast lijstaanvoerder Bayern München, dat nog in actie moet komen.

Het beroerd presterende Hertha BSC had in de eerste helft het overwicht in het Olympiastadion en stelde de defensie van Union Berlin vaak op de proef.

Waar het de thuisploeg ontbrak aan effectiviteit, sloegen de bezoekers bij de eerste de beste kans toe: Doekhi kopte bij het scheiden van de markt voor rust fraai raak uit een vrije trap van aanvoerder Christopher Trimmel.

De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van Vitesse, speelde afgelopen week met twee goals al een sleutelrol tijdens de 3-1-zege op 1899 Hoffenheim.

Na de hervatting deed Sheraldo Becker van zich spreken. De international van Suriname legde de bal na een sprint panklaar voor Paul Seguin, die doel trof. Bij het tandeloze Hertha werd Jean-Paul Boëtius na 69 minuten vervangen.

Bayern München speelt later vandaag nog tegen Eintracht Frankfurt. Om 18.30 uur is de aftrap in de Allianz Arena. Daley Blind kan dan zijn officiële debuut voor 'Der Rekordmeister' maken.

Union Berlin is volgende maand de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Europa League. De wedstrijd in Amsterdam is op 16 februari, een week later is de return in Berlijn.