Netherlands
This article was added by the user Sebastian Martin. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Doden en gewonden na schietpartij in VS, verdachte had racistisch motief

Bij een schietpartij in een supermarkt in de stad Buffalo in de Amerikaanse staat New York zijn zeker twee doden en zeven gewonden gevallen, melden Amerikaanse media. De vermoedelijke schutter is opgepakt.

Het zou gaan om een man in militaire kleding en een een halfautomatisch vuurwapen, meldt BNO News. Hij zou aan het begin van de middag lokale tijd om zich heen hebben geschoten.

Op beeldmateriaal zijn schokkende beelden te zien van slachtoffers. Een ervan zou in het hoofd zijn geschoten.

Het precieze aantal slachtoffers is nog onbekend. NBC New York meldt acht doden. Zeker een van de gewonden is naar een ziekenhuis vervoerd.

De schutter zou de schietpartij live hebben uitgezonden op het sociale medium Twitch. Verder zou hij een manifest van ruim honderd pagina's online hebben gezet, waarin hij zichzelf omschrijft als iemand die overtuigd is van de superioriteit van de witte mens.

De politie van Buffalo heeft bevestigd rond de schietpartij een arrestatie te hebben verricht. Het zou gaan om de schutter.

De lokale autoriteiten bevestigen dat er een incident heeft plaatsgevonden. De gouverneur van de staat New York zegt het incident te volgen.

BREAKING: BPD on scene of a mass shooting at the Tops in the 1200 block of Jefferson Avenue. Police say multiple people have been struck by gunfire. The shooter is in custody. Motorists and residents are urged to avoid the area.