Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Dode en drie gewonden bij woningbrand in Gouda: 'Zeer aangrijpend'

Door onze nieuwsredactie

Bij een brand in een woning in Gouda is zondagochtend een persoon om het leven gekomen. Ook zijn er drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

De brand begon in de nacht van zaterdag op zondag rond 5.30 uur op de begane grond door een nog onbekende oorzaak. "Omdat het oude woningen zijn, hebben we snel opgeschaald naar een grote brand omdat we handen en water nodig hadden", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen Omroep West.

In de woning werd een overleden persoon aangetroffen. Drie andere personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer is nog bezig om het vuur onder controle te krijgen. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren te sluiten vanwege de rookontwikkeling.

De burgmeester van Gouda, Pieter Verhoeve, is zondagochtend bij de plek van de brand. "De brandweer werkt goed samen met de hulpdiensten om de situatie onder controle te krijgen", schrijft de burgemeester op X. "Ben zelf ter plaatse om mee te leven. Voor de getroffenen zeer aangrijpend."

Omdat het een uitslaande brand is, liet de Veiligheidsregio Midden-Nederland de woningen ernaast ontruimen. Ook zijn uit voorzorg de woningen in de Westerkade en in meerdere zijstraten afgesloten van elektra. De politie is een onderzoek gestart naar de precieze oorzaak van de brand.

Lees meer over:

Gouda Binnenland