Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Déze 5 vragen zou je tijdens een eerste date moeten stellen volgens een expert 

Déze 5 vragen zou je tijdens een eerste date moeten stellen volgens een expert

Een allereerste date is vaak best wel spannend, want waar ga je het over hebben? En hoe zorg je ervoor dat het gesprek niet stilvalt? Je wil iemand ten slotte goed leren kennen. Volgens therapeut Jeff Guenther zijn er in ieder geval vijf belangrijke vragen om te stellen. 

De therapeut die bekendstaat als Therapy Jeff op TikTok legt uit waarom deze vragen goed zijn om te stellen.

Waar ben jij het meest gepassioneerd over?

Volgens Guenther is het stellen van deze vraag een goede manier om erachter te komen waar de prioriteiten en interesses van de ander liggen. Hierdoor krijg je meteen een idee wat iemands doelen zijn en of jullie raakvlakken hebben. Je weet door deze vraag meteen waar je aan begint. 

Wie is de belangrijkste persoon in je leven?

Een andere goede vraag om te stellen is wie de belangrijkste persoon in iemands leven is. Het antwoord op deze vraag laat niet alleen zien naar wie de ander opkijkt, maar geeft daarmee ook aan wat zijn of haar normen en waarden zijn. 

Welk boek, tv-serie of film heeft de meeste impact op je leven gehad?

Door deze vraag te stellen krijg je een idee wat de ander zijn of haar smaak is op het gebied van entertainment. Zo weet je wat de ander leuk vindt en welke programma’s jullie samen kunnen bingen. Daarnaast geeft het antwoord op deze vraag vaak ook weer leuke gespreksstof. 

Lees ook: (Nog) beter worden in daten? Probeer déze 4 tips

Wat is je favoriete jeugdherinnering?

Tijdens je eerste date is het fijn om te horen waar iemand vandaan komt. Door naar iemands favoriete jeugdherinnering te vragen, stel je een positieve vraag en ondertussen krijg je inzicht in de ander zijn gezinsdynamiek en ervaringen die hem of haar hebben gevormd. 

Heb jij een gekke gewoonte?

Deze vraag lijkt misschien een beetje gek om te stellen, maar het biedt volgens Guenther wel inzicht in iemands persoonlijkheid en unieke eigenschappen. Daarnaast: noemt de ander iets op waarvan je zeker weet dat je je eraan gaat ergeren, dan kun je erover nadenken of een tweede date er überhaupt in zit. Maar vergeet niet: iedereen heeft gekke of slechte gewoontes en vaak kun je er ook heel hard om lachen.

Vriendin’s favoriet

Wie flirt straalt zelfvertrouwen en plezier in het leven uit en trekt op die manier mensen aan. De flirtcoach vertelt over tal van manieren en geeft vele tips om zowel in de vriendschap als op het werk en in de liefde een echte flirt te worden. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Metro.co.uk
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.