Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Deventer zet drones in voor toezicht en controle

Door onze techredactie

De gemeente Deventer gaat overtredingen van bijvoorbeeld het bestemmingsplan opsporen met drones. Zo kan ze controleren of inwoners zich aan de regels houden op lastig bereikbare plekken als daken.

"Toezicht met een drone verhoogt de controle- en detectiekans en heeft daarmee een preventieve werking", zegt de gemeente tegen persbureau ANP.

De drones zullen niet overal in Deventer vliegen. Zo mag er niet gevlogen worden rondom vliegveld Teuge. Ook de omgeving van het chemicaliënbedrijf Nouryon Specialty Chemicals is een no-flyzone. Boven natuurgebied de Rijntakken mag alleen worden gevlogen met toestemming van de provincie.

Deventer benadrukt dat alleen gebouwen en objecten worden gefotografeerd, dus geen personen. "Het vliegen met drones kan een ongemakkelijk gevoel opwekken bij inwoners. Hiermee moet zorgvuldig en sensitief worden omgegaan."

De gemeente lanceert een website om inwoners te informeren over de drones. Ook worden twee toezichthouders opgeleid tot dronepiloten. Die opleiding en de aanschaf van een drone kosten volgens de gemeente samen 10.000 euro.

Lees meer over:

Deventer Tech