Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Derren Milton met zoon en vrienden voor finale in Parijs: 'Mooi avontuur'

Derren Milton vertrok zaterdagochtend met de auto vanuit Dongen naar Parijs. Daar kijkt hij samen met zijn zoon, twee vrienden en zo'n 40.000 andere Liverpool-fans de Champions League-finale in de fanzone. Een nieuwe voetbalreis om nooit te vergeten, dat is bij vertrek al zeker.

Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door

Fabian Eijkhout

Milton kreeg de liefde voor Liverpool met de paplepel ingegoten. Zijn familie komt uit Liverpool, op jonge leeftijd werd hij automatisch ook fan van de club. Nadat zijn ouders op jonge leeftijd uit elkaar gingen, besloot zijn vader naar Nederland te gaan. Dus maakt hij nu regelmatig de oversteek naar Engeland, om Liverpool te zien spelen. “Dat wordt wel steeds lastiger, zeker met coronatijd. Maar we proberen het elk jaar.”

Een paar weken geleden was hij al in Engeland. “Toen hebben we een roadtripje Engeland gedaan. Familie bezocht en twee dagen in Liverpool geweest.”

"Thuis kijken, in de kroeg, in Liverpool of in Parijs met 40.000 man."

Vervolgens kwam de vraag wat te doen tijdens de Champions League-finale, waarin Liverpool het opneemt tegen Real Madrid. “We hadden een paar opties. Thuis zitten. In de kroeg gaan zitten in Breda, dat doen we wel vaker. Naar Liverpool gaan of naar Parijs en het daar met 40.000 man meemaken.” Het werd de laatste optie, dus reed hij met zoon Jamie en vrienden Jasper en Herman naar Frankrijk.

Ruim vierhonderd kilometer werden er afgelegd om op een plein de finale te kijken. “Of we moeten een Spanjaard zat voeren en zijn kaarten afpakken”, zegt Milton lachend. De sfeer is goed in de auto. Over de finale hebben ze het nog niet echt gehad. “Maar straks is de spanning er wel hoor. Ik denk nog erger dan afgelopen zondag”, zegt Milton, waarbij de teleurstelling over het mislopen van de titel meteen weer te horen is in zijn stem. “Dat was zwaar klote. We kwamen met 1-0 achter, maar dan hoor je dat City 0-2 achter komt. Dan is er een kans. En in vijf minuten is het weer gedaan, ongelofelijk.”

Dat ze op weg zijn naar een mooie herinnering wordt zo'n tweehonderd kilometer voor het bereiken van de bestemming ook al duidelijk. "Er was een wegafsluiting, moesten we van de weg af. Zo’n achthonderd meter naar rechts, de rotonde helemaal en weer terug en de weg weer op. Bizar. We hadden Jamie Webster op staan, met het raam open. Toen kwam er een Liverpool-vlag uit het raam en begonnen ze ook mee te zingen.”

"Ze zeggen dat Brabantse nachten lang zijn, maar in Liverpool is het elk weekend carnaval."

Kort na aankomst in Parijs maakt Milton een foto, met een mooi bijschrift: 'Turning the town red'. Het gaat een groot feest worden voor hem, zijn zoon, vrienden én alle andere Liverpool-fans. "Een paar jaar geleden ben ik ook met mijn zoon naar Liverpool gegaan. Dat was stikgezellig. Het is eigenlijk altijd gezellig in Liverpool. Ze zeggen dat Brabantse nachten lang zijn, maar in Liverpool is het elk weekend carnaval. Daar kan ik nog uren over praten, maar dat zijn allemaal dingen die niet opgeschreven mogen worden.”

Een feest dus, met de finale als uiteindelijk hoogtepunt. Milton is optimistisch. “Wij schatten de kansen redelijk goed in”, zegt hij enthousiast, terwijl hij een stilte laat vallen en de auto rond kijkt. “Real is ook niet wat het geweest is.” Het viertal moet nog wel op zoek naar een hotel, want zonder iets geboekt te hebben zijn ze in de auto gestapt. “We zien wel wat we gaan doen, we redden ons wel. Het wordt sowieso een mooi avontuur, iets om lang over na te praten.”

Derren en Jamie Milton in Parijs.
Derren en Jamie Milton in Parijs.

De finale begint om 21.00 uur, met naar verwachting Bredanaar Virgil van Dijk aan de aftrap bij Liverpool.