Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De Roon scoort opnieuw en leidt zege Atalanta op hekkensluiter in

Door onze sportredactie

Marten de Roon heeft zich een week na de interlandperiode laten gelden bij zijn club Atalanta. De middenvelder maakte zaterdag de openingstreffer voor Atalanta, dat in Lombardije met 1-3 te sterk was voor Cremonese.

Op slag van rust tekende Oranje-international De Roon voor de openingstreffer. Via de rug van Cremonese-verdediger Emanuel Aiwu kwam de bal voor de voeten van de controleur, die rustig bleef en de bal in de hoek schoot.

Tien minuten na rust ging de bal op de stip na een handsbal van Atalanta-verdediger Rafael Tolói. Daniel Ciofani zette Cremonese met een rake penalty op gelijke hoogte met Atalanta: 1-1.

Na de gelijkmaker van Ciofani kwam Atalanta via invaller Jeremie Boga weer op voorsprong, waarna Ademola Lookman in blessuretijd de eindstand bepaalde (1-3).

De Roon, die twee weken geleden zijn eerste treffer van het seizoen maakte, was de enige Nederlander die meedeed bij Atalanta. Landgenoten Hans Hateboer en Teun Koopmeiners ontbraken vanwege blessures. Bij de thuisploeg viel Cyriel Dessers vlak voor tijd in.

Atalanta staat na de winst op Cremonese op de vierde plek in de Serie A, wat aan het einde van de rit Champions League-deelname zou betekenen. Cremonese is met dertien punten uit 28 duels de hekkensluiter.

Later op de dag komen Internazionale (18.00 uur) en Juventus (20.45 uur) ook nog in actie.