Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

De goedkoopste TVR-occasion van Nederland is opvallend betaalbaar

TVR Tasmin 280i occasion tweedehands auto
(Afbeelding: Autowereld / Loubann Cars)

Bij Autovisie zijn we altijd op zoek naar interessante tweedehands auto’s. Zo schreven we recent nog over deze betaalbare 90s-sportwagen met een V12 onder de kap. Nu hebben we een occasion gezien die onmiskenbaar uit de jaren ’80 komt. We hebben het over de verrassend betaalbare TVR Tasmin (280i).

De TVR Tasmin die in Boxtel te koop staat straalt één en al 80s uit. Van het hoekige dashboard tot de klapkoplampen en van de foute interieurbekleding tot de typische honingraatwielen uit die tijd. Het is dan ook geen verrassing dat deze occasion in 1985 van de band rolde.

Het ontstaan van de TVR Tasmin 280i

Dat was midden in de productierun van de TVR Tasmin. De Britse sportwagenfabrikant bouwde de het model van 1980 tot en met 1987, al werd de auto in in 1984 omgedoopt tot 280i. Voor de bouw van de Tasmin 280i, zoals we wagen maar zullen noemen, zijn talloze onderdelen van andere merken bij elkaar gesprokkeld. Net als bij de moderne TVR Griffith, komen veel componenten uit het magazijn van Ford.

Zo is de wielophanging en stuurinrichting van een Ford Cortina geplukt. Verder is voor onder meer de buitenste deurhendels, de versnellingsbak en de motor ook bij Ford aangeklopt. Die motor is een 2,8-liter V6 met een bescheiden 162 pk. Voor het eerst ooit was deze TVR leverbaar als automaat. In deze occasion vind je echter de handbak. Het vermogen gaat naar de achterwielen en volgens de aanbieder ‘rijdt en schakelt hij goed’.

Enige occasion in Nederland

Een proefritje om dat in levende lijve te ondervinden kan geen kwaad. Dan kun je direct inspecteren hoe het met de roest gesteld is. Hoewel het buizenframe van deze TVR Tasmin 280i 38 jaar geleden een poedercoating heeft gekregen om corrosie te voorkomen, lijkt de rode rottigheid hier en daar toch zijn weg naar deze occasion te hebben gevonden. Dat mag verder geen naam hebben. De aanbieder vraagt namelijk slechts 8.950 euro voor de tweedehands auto. Zo rijd je voor een prikkie in een heuse TVR.

Zeldzame Iveco Massif pick-up nu te koop als brute offroad-occasion

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:

De goedkoopste TVR-occasion van Nederland is opvallend betaalbaar