Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Chinese wetenschappers werken aan uitschakelen Starlink-satellieten

Het zit de laatste tijd allemaal niet mee voor Elon Musk. de Tesla-topman moet zich verdedigen tegen beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Zijn Twitter-overname ligt op heet moment stil. Ook is het vermogen van Musk in een maand tijd met een derde gedaald van 280 miljard dollar naar 180 miljard.

En nu bericht de Dailymail dat Chinese wetenschappers aan een plan werken om de ”Starlink” satellieten van Musk’s ruimtevaartbedrijf SpaceX uit te schakelen.

Starlink bestaat uit een netwerk van 2400 satellieten, die gebruikt worden om arme landen van internetverbinding te voorzien. Het systeem heeft echter ook militaire toepassingen. Zo heeft SpaceX al een contract met het Amerikaanse ministerie van Defensie, die de satellieten zou kunnen gebruiken om raketten te volgen. Starlink wordt bovendien al ingezet om Oekraïne sinds het begin van de Russische invasie van internet te voorzien. In Chinese defensiekringen wordt kennelijk met enige zorgen gekeken naar deze ontwikkelingen.

Een groep Chinese wetenschappers, verbonden aan het Chinese leger, heeft nu een artikel gepubliceerd waarin beschreven wordt hoe Starlink uitgeschakeld kan worden. De Chinese staat zou meer moeten investeren in het monitoren en afluisteren van Starlink met eigen satellieten. Ook moet het manieren vinden om de satellieten neer te halen die kost efficiënt zijn. SpaceX heeft plannen om de komende jaren nog eens 30.000 kleine satellieten aan het netwerk toe te voegen. Een deel van de satellieten kan verloren gaan zonder dat het hele netwerk ophoudt met functioneren.

De wetenschappers gaan niet in op de precieze wapens waarmee China de satellieten uit zou kunnen schakelen. China experimenteert, net als Rusland, met lasertechnologie die satellieten kan verblinden.

 

Advertentie

Lees ook deze artikelen

Video – Succesvolle oefening met Starship SpaceX eindigt in explosie

Lees verder

Ingenieur maakt gehakt van plannen voor hyperloop van FvD & D66

Lees verder

Terugkijken – Crew Dragon van Elon Musk koppelt met ruimtestation ISS

Lees verder

Terugkijken – Elon Musk (bekend van Tesla) schiet 2 Amerikaanse astronauten naar ruimtestation ISS

Lees verder

Terugkijken – Lancering SpaceX afgelast wegens weersomstandigheden

Lees verder

Boostwitteraar Elon Musk schikt met beurswaakhond, stapt op als Tesla-bestuursvoorzitter en betaalt boete van 20 miljoen

Lees verder

Amerikaanse beurstoezichthouder klaagt Tesla-baas Elon Musk aan

Lees verder

Amerikaanse beurswaakhond gaat Elon Musk-tweets over van beurs halen Tesla onderzoeken

Lees verder

Elon Musk troltwittert Wall Street richting randje hysterie

Lees verder

Elon Musk biedt excuses aan voor ‘pedo’ opmerking over Britse reddingsduiker

Lees verder

Elon Musk slaat door op Twitter, massale morele ophef, gekwetste twitteraar overweegt aangifte

Lees verder