Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Brand pluimveebedrijf De Heer Rucphen: 24.000 kippen dood

1/4 Beelden van de grote brand in Rucphen

Bij een uitslaande brand bij pluimveebedrijf De Heer aan de Schijfse Vaartkant in Rucphen zijn 24.000 legkippen omgekomen. Bij de brand is asbest vrijgekomen, maar dat bleef beperkt tot het terrein vlak achter de boerderij.

Ook zijn er roetdeeltjes neergekomen in de omgeving. Volgens de gemeente zijn die niet gevaarlijk voor de volksgezondheid.

De eerste melding van de brand kwam in de nacht van donderdag op vrijdag rond drie uur. De brandweer schaalde in korte tijd op van middelbrand naar zeer grote brand. De brandweer was met vier tankautospuiten en twee hoogwerkers aanwezig om het vuur te bestrijden. In totaal waren vijftig brandweerlieden in de weer. Er zijn geen mensen gewond geraakt.


Rook richting Roosendaal
Volgens de website van de gemeente Rucphen was er veel rookontwikkeling. De rook ging richting Roosendaal. Volgens BN DeStem was de brand in Roosendaal te zien en te ruiken.
Camping gewaarschuwd, woonhuis gered
Het woonhuis van de eigenaar dat naast het bedrijf ligt is door de brandweer gered, de brandweer laat de loods volledig uitbranden. Ook de nabijgelegen camping De Posthoorn werd gewaarschuwd vanwege asbest dat vrijkwam. Het dak van het bedrijf is volledig afgebrand, dat was van asbestplaten gemaakt. Volgens burgemeester Van der Meer Mohr is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Een maïsveld achter het pluimveebedrijf zou mogelijk besmet kunnen zijn met asbest maar in de verdere omgeving is dat volgens haar niet van toepassing.
Ontdaan
De eigenaren van het bedrijf bivakkeerden tijdens de brand bij de buren. Burgemeester Van der Meer Mohr van Rucphen zocht ze daar op. Volgens haar zijn ze erg ontdaan door de grote brand in het bedrijf. Het bedrijf is een familiebedrijf dat generaties overgaat van vader op zoon.

Er is nog niets bekend over de oorzaak van de brand.