Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Boer Jan wil graag mensenpoep, maar krijgt geen drol

Vol smacht wacht Jan Rasenberg zaterdagochtend op een goede lading Brabantse ontlasting. Samen met Stichting Rondgang deed hij een oproep: mensen, breng je poep en plas naar mijn mestkelder. Het werd een anticlimax: niemand gaf gehoor aan zijn poepoproep. En da's shit, want het is wél veel beter voor het milieu.

Profielfoto van Carlijn Kösters
Geschreven door

Carlijn Kösters

Samen met 140 koeien, 150 schapen, 130 stuks jongvee en heel veel kak woont melkveehouder Jan Rasenberg op een natuurboerderij in Hooge Zwaluwe. Zonder riool. Als de beste boer zelf een nummer 2 doet, komt die dus gewoon in de mestkelder terecht. "Dat was vroeger eigenlijk heel normaal, maar voor ons is het dat nog steeds. Het is niet dat ik dat speciaal voor deze actie doe."

"Poep opvangen in een mestkelder is voor mij nog heel normaal."

Maar de mestkelder overstroomt niet, na de oproep van het initiatief Broodje Poep. Het blijft akelig stil bij de boerderij. Sterker nog: er is geen drol te beleven. Niemand, maar dan ook echt niemand, is zijn zaterdagbams in een dampend tupperwaredoosje in Hooge Zwaluwe af komen geven.

Rasenberg blijft er realistisch onder. "De oproep is vooral een ludieke actie, hoor. Misschien weten gewoon te weinig mensen ervan", zegt hij. "En het is ook een drukke dag vandaag. Het is immers ook molendag."

"Je zou menselijke mest gewoon kunnen gebruiken als vervanger van kunstmest."

Met zijn deelname aan het poep-initiatief wil hij mensen vooral bewust maken van het gegeven dat zij, door het niet-recyclen van hun uitwerpselen, een cirkel doorbreken. "Mensen eten onze producten en hun lichaam verwerkt dat tot poep en plas. Maar vervolgens gebeurt daar dus niks mee", legt hij uit. "Je zou de menselijke mest gewoon kunnen gebruiken als vervanger van kunstmest. Dat is veel beter voor het milieu."

Het wordt in ieder geval geen wekelijks initiatief. Dus mocht de koffie bij jou inmiddels zijn doorgelopen: de actie is helaas voorbij.