Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bizarre ontknoping: Heidenheim verstoort promotiefeest HSV met zeer late goals

Door onze sportredactie

Hamburger SV heeft zondag op dramatische wijze naast directe promotie naar de Bundesliga gegrepen. HSV vierde na de zege op Sandhausen al feest op het veld, maar concurrent Heidenheim maakte diep in blessuretijd nog twee goals op bezoek bij Regensburg (2-3).

HSV degradeerde in 2018 uit de Bundesliga en sindsdien aast de club op promotie. Vorig seizoen behaalde HSV de play-offs, waarin het misging tegen Hertha BSC.

De ploeg van coach Tim Walter leek zondag hard op weg naar directe promotie. Na de 0-1-overwinning bij Sandhausen bestormden fans van HSV het veld om feest te vieren met de spelers. De wedstrijd Regensburg-Heidenheim was toen nog bezig.

Laagvlieger Regensburg leek met 2-1 te winnen, maar door doelpunten van Jan-Niklas Beste en Tim Kleindienst diep in blessuretijd won Heidenheim alsnog. De treffer van Kleindienst viel in de negende minuut van de extra tijd.

Heidenheim werd door de late goals zelfs kampioen van de 2.Bundesliga en meldt zich voor het eerst op het hoogste Duitse niveau. De ploeg van Frank Schmidt passeerde op doelsaldo Darmstadt, dat met 4-0 verloor bij Greuther Fürth. Ook nummer twee Darmstadt promoveert naar de Bundesliga.

HSV is als derde geëindigd, maar kan nog promoveren. De club strijdt de komende week in twee duels met VfB Stuttgart om een plek in het nieuwe seizoen van de Bundesliga. Stuttgart eindigde in de Bundesliga als zestiende.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.