Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bike24 breidt uit naar Benelux

Nieuws -

De Duitse, beursgenoteerde webwinkel Bike24 opent filialen in Nederland, België en Luxemburg. De zaak dekt nu zeventig procent van de potentiële Europese markt.

Na de uitrol in Frankrijk, Spanje en Italië begin 2022 richt de directie van Bike24 uit Dresden zich op de lage landen. Het plan is op middellange termijn een van de grote fietsenwinkels van de Benelux te worden, klinkt de ambitie.

De Nederlandse winkel biedt meer dan honderdduizend producten van ruim negenhonderd merken. Daaronder veel sportieve fietsen, maar geen van de typisch in Nederland bekende merken als: Batavus, Sparta, Koga, Cortina, Gazelle of kindermerken als Loekie en Puky. Elektrische fietsen zitten ook niet in het assortiment, terwijl dat juist een groeimarkt is.

Bike24 rapporteerde vorige maand een jaaromzet van 262 miljoen euro (+4,5%). Het aantal actieve klanten steeg in 2022 met zestien procent tot 954.000.

De beurskoers van het bedrijf staat met 3,30 euro per aandeel historisch laag. Een kleine twee jaar geleden ging het bedrijf naar de beurs voor 15,30 euro per aandeel. Sinds de piek in september van dat jaar, op 27 euro, bevindt de koers zich in een glijvlucht.

*) Foto door Alejandro Lopez op Unsplash