Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

België ontsnapt dankzij klutsgoal in EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan

Door onze sportredactie

België is zaterdag met de schrik vrijgekomen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Azerbeidzjan. De 'Rode Duivels' namen door een goal van Yannick Carrasco een 0-1-overwinning mee naar huis.

De Belgen hadden grote moeite met Azerbeidzjan in de Dalga Arena in Bakoe. Pas na 38 minuten kwam de ploeg van Domenico Tedesco op voorsprong.

De manier waarop was erg gelukkig. PSV'er Johan Bakayoko haalde uit van buiten het zestienmetergebied en schoot de bal tegen Carrasco. De flankspeler van Al Shabab zag de 0-1 vervolgens in het doel stuiteren.

Dit was allesbehalve het startsein voor een monsterzege van de Belgen, die 116 plaatsen hoger dan Azerbeidzjan staan op de FIFA-wereldranglijst (5e om 121e). De Oost-Europeanen hadden zelfs een aantal kansen op de gelijkmaker.

Dat gebeurde niet, waardoor de Belgen de drie punten mee naar huis namen. Onze zuiderburen gaan hierdoor aan de leiding in groep F met tien punten uit vier wedstrijden. Dinsdag wacht een thuiswedstrijd tegen Estland.

Het EK vindt volgend jaar juni plaats in Duitsland. Nederland speelt zondag in de kwalificatiereeks een uitwedstrijd tegen Ierland.

Lees meer over:

EK voetbal Belgisch elftal Voetbal