Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Beddengoed weer wit krijgen? Zó pak je dat aan

Beddengoed weer wit krijgen? Zó pak je dat aan

Wit beddengoed ziet er altijd lekker fris uit in je slaapkamer. Maar helaas hebben witte lakens één groot nadeel: vlekken krijg je er vaak lastig uit en de lakens verkleuren naar verloop van tijd. Maar niet getreurd, met een aantal handige tips zien jouw lakens er weer zo goed als nieuw uit. 

Wit beddengoed verkleurt in de meeste gevallen doordat het veel gebruikt wordt. Zo zorgt nachtelijk zweten voor vlekken en kunnen ook verzorgingsproducten ervoor zorgen dat je lakens verkleuren. Je kunt het beddengoed wel wassen om het schoon te krijgen, maar hardnekkige vlekken hebben iets meer aandacht nodig. 

Baking soda

Daar hebben we hem weer: onze ‘goede oude vriend’ baking soda. Dit middeltje lijkt ieder probleem op te kunnen lossen. Zo ook het probleem van verkleurd beddengoed. Baking soda dringt goed in de stof en helpt daarnaast ook nog eens tegen muffe geurtjes. Om je beddengoed schoon te krijgen vul je het bakje voor de waspoeder in je wasmachine met een half kopje baking soda. Daarnaast gebruik je ook het wasmiddel dat je normaal gesproken gebruikt. Als het goed is, is je beddengoed na deze wasbeurt weer helemaal schoon. Zijn de vlekken hardnekkig? Maak dan een papje van baking soda met water en smeer dit op de vlek. Laat het even intrekken en was de lakens vervolgens uit. 

Lees ook: Dít is hoe vaak je je beddengoed zou moeten wassen

Borax

Geen baking soda in huis, maar wel borax? Dan kun je dat ook gebruiken om je beddengoed weer stralend wit mee te krijgen. Voeg een half kopje toe aan een wasbeurt. Ook kun je het beddengoed een nacht laten weken in een mengsel van water en borax. 

Beddengoed wit krijgen met citroensap

Het klinkt misschien een beetje gek, maar citroensap kan je ook een handje helpen om je beddengoed weer wit te krijgen. Het zuur van de citroen werkt namelijk reinigend en frist de kleur weer op. Meng hiervoor een deel citroensap met een deel water en laat het beddengoed vervolgens intrekken. De makkelijkste manier om dat te doen is in een badkuip. Je zult zien dat het beddengoed weer helemaal wit wordt!

Tip van de redactie

Met deze duurzame design wasmand/waszak is jouw vuile was voortaan stijlvol opgeborgen. Deze praktische eyecatcher is voorzien van een handig hengsel van aluminium met zacht rubber, waardoor je de was met het grootste gemak meeneemt naar de wasmachine. Bovendien is de wasmand opvouwbaar en kun je hem binnen een handomdraai opbergen. Wil je graag je was sorteren? Zet dan verschillende kleuren van deze wasmand naast elkaar voor een speels effect. Voor meer info klik op onderstaande button.

Bron: vtwonen
Foto: Getty Images

Meer Vriendin? Volg ons op Facebook en Instagram. Je kunt je ook aanmelden voor onze wekelijkse Vriendin nieuwsbrief.