Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bart Deurloo (32) maakt verrassende rentree als turner: 'Toch te vroeg gestopt'

Door onze sportredactie

Bart Deurloo pakt zijn turncarrière weer op. De 32-jarige Ridderkerker zwaaide begin dit jaar af, maar heeft spijt van die beslissing. Hij mikt nu op een plek in de selectie voor de WK in Antwerpen van komend najaar.

Sinds zijn afscheid als turner in februari richtte Deurloo zich op een loopbaan als coach van de Nederlandse mannenselectie. Hij bleef daarnaast zelf trainen en merkte dat het weer begon te kriebelen.

Deurloo vertelde onlangs aan bondscoach Dirk Van Meldert en technisch directeur Jeroen van Leeuwen terug te willen keren als turner. Inmiddels heeft hij dus de knoop doorgehakt. Deurloo hoopt zich te plaatsen voor de WK turnen in Antwerpen, die op 30 september van start gaan.

"In gesprekken met Jeroen van Leeuwen kwam ik erachter dat ik wellicht toch te vroeg gestopt ben", zegt Deurloo. "Ik miste de fysieke en mentale uitdaging en Jeroen heeft mij meerdere keren uitgedaagd om hierin eigen keuzes te maken. Ook bondscoach Dirk Van Meldert reageerde positief."

Het betekent niet dat Deurloo zijn activiteiten als coach per direct neerlegt. Tot en met de komende NK eind deze maand houdt hij onder anderen Jordi Hagenaar en Martijn de Veer onder zijn hoede. Daarna gaat de coachpet af en sluit Deurloo aan bij het centrale programma van de nationale selectie.

Deurloo is vijfvoudig Nederlands kampioen op de meerkamp. Op de Spelen in Rio van 2016 was hij de eerste Nederlander ooit die op dit onderdeel de olympische finale haalde.