Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ wint opnieuw van Lazio en staat na negen jaar weer in Europese kwartfinales

Door Rypke Bakker

AZ heeft donderdag voor het eerst in negen jaar de kwartfinales van een Europees toernooi gehaald. Na de 1-2-overwinning vorige week in Rome werd Lazio in de return in Alkmaar weer met 2-1 verslagen in de achtste finales van de Conference League.

In 2014 haalde AZ de kwartfinales van de Europa League door met veel moeite Anzhi uit te schakelen. Tegen de nummer drie van de Italiaanse Serie A ging het veel overtuigender, al kwam de uitploeg wel snel op een 0-1-voorsprong. Felipe Anderson scoorde in de 21e minuut. Zeven minuten later tekende Jasper Karlsson met een prachtig schot van afstand voor de 1-1, waarna de Zweed in 62e minuut aangever was bij de 2-1 van Vangelis Pavlidis.

AZ kreeg daarna veel kansen om met grotere cijfers te winnen, maar 2-1 was al meer dan genoeg om door te gaan. Eerder op de avond excelleerde Feyenoord in De Kuip tegen Shakhtar Donetsk (7-1) in de achtste finales van de Europa League, waardoor beide Nederlandse clubs Europees actief blijven.

Vrijdag om 13.00 uur is de loting voor de kwartfinales van de Europa League met Feyenoord en een uur later gaat AZ de koker in voor de Conference League-loting.