Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

AZ-speler Karlsson scoort bij grote zege Zweden, Tadic en Servië winnen weer

Door onze sportredactie

Zweden heeft zich maandag hersteld van de eerdere nederlaag tegen België in de EK-kwalificatiereeks. Mede door een treffer van AZ-speler Jesper Karlsson won de ploeg in groep F met 5-0 van Azerbeidzjan. Ajacied Dusan Tadic won met Servië in groep G met 0-2 van Montenegro.

Invaller Karlsson nam vlak voor tijd de 4-0 voor zijn rekening namens Zweden. Ook Emil Forsberg, Viktor Gyokeres, Bahlul Mustafazada (eigen goal) en Anthony Elanga kwamen op het scoreformulier terecht. Spits Zlatan Ibrahimovic, die vrijdag tegen België (0-3) nog inviel, ontbrak vanwege een blessure.

Oostenrijk is de nieuwe koploper in de poule. De ploeg van Ralf Rangnick kwam op achterstand tegen Estland, maar kon daarna de schade herstellen via Florian Kainz en Michael Gregoritsch: 2-1. Rechtsback Phillip Mwene van PSV speelde de hele wedstrijd mee bij Oostenrijk.

België kwam maandag niet in actie. De formatie van coach Domenico Tedesco begon vrijdag de kwalificatiereeks met een overtuigende 0-3-overwinning tegen Zweden. België speelt dinsdag een oefenduel met Duitsland, waarna op 17 juni het kwalificatieduel met Oostenrijk wacht.

Stand in groep F

Vlahovic helpt Servië aan zege

Servië leidt nog altijd de dans in groep G. Tadic en consorten wonnen met 0-2 op bezoek bij Montenegro door twee late doelpunten van Dusan Vlahovic. Door de eerdere 2-0-zege op Litouwen heeft Servië nu zes punten uit twee duels.

Hongarije pakte de eerste punten van deze kwalificatiereeks door eenvoudig af te rekenen met Bulgarije. Balint Vecsei, Dominik Szoboszlai en Martin Adam zorgden al in de eerste helft voor het verschil: 3-0.

Stand in groep G