Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Automobilist aangehouden die spoor van ravage achterliet tijdens dollemansrit

Door Onze nieuwsredactie

Een automobilist onder invloed heeft zondag in de omgeving van Berkel en Rodenrijs en Rotterdam voor chaos gezorgd. De 48-jarige man uit Schiedam ramde meerdere auto's en vernielde een slagboom. Ook raakten drie mensen lichtgewond door zijn roekeloze rit. Hij werd onder hevig protest aangehouden.

De politie meldt maandag dat de dollemansrit in Berkel en Rodenrijs begon. "Rond 16.00 uur begon de zoektocht naar een grijze auto die in Berkel en Rodenrijs meerdere auto's had geramd." Vervolgens reed de man bij een ziekenhuis tegen een bouwconstructie waarbij hij een slagboom vernielde.

Niet alleen de obstakels die de man tegenkwam tijdens zijn rit liepen schade op, maar ook zijn eigen auto moest het ontgelden. Zijn voertuig verloor meerdere onderdelen. Toen de politie en de marechaussee de man zondag op de A20 aanhielden, reed hij volgens de ordediensten op twee velgen.

Man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding

De man verzette zich volgens de politie hevig tegen zijn aanhouding door te schreeuwen en te schoppen. De politie gaf hem twee keer een stroomstoot voordat ze hem in de boeien sloegen.

De man is maandag voorgeleid. Zondag was dat vanwege zijn toestand onmogelijk. De man wordt onder andere poging tot doodslag, het verlaten van de plaats(en) van het ongeval en gevaarlijk rijgedrag aangerekend.

De politie vraagt mensen met schade aan hun auto, of die op een andere manier door de man getroffen zijn, zich te melden.