Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Archeologen vinden lichamen en fresco's uit de oudheid in Pompeï

Door onze nieuwsredactie

In Pompeï zijn maandag botresten gevonden van drie mensen die in het jaar 79 zijn omgekomen na een vulkaanuitbarsting. Ook zijn op de muren van de archeologische vindplaats fresco's aangetroffen waarop allerlei goden worden afgebeeld.

De lichamen die zijn gevonden zijn waarschijnlijk van twee vrouwen en een kind van negen maanden. Tijdens de uitbarsting zochten zij hun toevlucht in een bakkerij.

In 79 na Christus barstte de Vesuvius vlak bij de stad Napels uit. Er woonden ongeveer dertienduizend mensen in Pompeï.

De vulkanische as die zo'n tweeduizend jaar geleden door de Vesuvius werd uitgespuwd, sloeg neer op de huizen in de stad, waardoor die goed bewaard zijn gebleven. Zo bleven ook de lichamen van zo'n drieduizend mensen bewaard.

Ook zijn fresco's met mythologische taferelen gevonden op muren in de wereldberoemde archeologische vindplaats. Er zijn afbeeldingen van onder meer de goden Apollo en Poseidon te zien, en ook van Daphne en Amymone. Details over deze ontdekkingen worden binnenkort onthuld door de Italiaanse minister van Cultuur Gennaro Sangiuliano.

Twee weken geleden werden ook twee nieuwe skeletten opgegraven. Het zou gaan om twee mannen van rond de vijftig jaar oud, die beiden breuken vertoonden die vermoedelijk veroorzaakt waren door de instorting van een gebouw.

Lees meer over:

Wetenschap Italië Archeologie Buitenland