Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Amerikaanse journalist en presentatrice opgelicht met valse informatie over Natalee Holloway

Opsporingsbiljet van het vermiste meisje Natalee Holloway. - © ANP / Leo Vogelzang

De Amerikaanse televisiepresentatrice Greta van Susteren, die vorig jaar bekendmaakte nieuw bewijsmateriaal te hebben in de zaak van de verdwijning van Natalee Holloway, is opgelicht. Het Openbaar Ministerie op Aruba schrijft in een verklaring dat "personen mogelijk uit Zuid-Amerika" haar in ruil voor betaling "om de tuin hebben geleid met valse informatie." De verklaring bevestigt berichtgeving van de NOS.

Politie en Justitie op Aruba onderzochten samen met de Amerikaanse FBI het materiaal dat Van Susteren had ontvangen. Uit forensisch onderzoek bleek dat DNA op schoenen en kleding die van Holloway zouden zijn niet overeenkwam met DNA van Holloway of dat van hoofdverdachte Joran van der Sloot.

Filmpjes en foto’s die Van Susteren kreeg toegestuurd, met onder meer mogelijke betrokkenen bij de verdwijning en botten, bleken afkomstig van openbare Facebookpagina’s en een krantenartikel over een vuilnisbelt in Costa Rica.

Ook kenden alle personen die Van Susteren hadden benaderd elkaar, aldus het OM, dat de Amerikaanse op de hoogte heeft gebracht van de uitkomsten van het onderzoek. Ook de familie van Holloway is geïnformeerd.

Fox News
De familie van Van Susteren is van vaders zijde van Nederlandse afkomst. Ze werkte tussen 2002 en 2016 voor Fox News, waar ze een eigen praatprogramma presenteerde. Daarin besteedde ze vaker aandacht aan de verdwijning van Holloway. Van Susteren werkt sinds 2017 voor MSNBC.

De Amerikaanse Natalee Holloway (18) verdween in mei 2005 spoorloos tijdens een vakantie met studievrienden op Aruba. Ze werd voor het laatst gezien in gezelschap van de Nederlander Joran van der Sloot, die hoofdverdachte was in de verdwijningszaak. Zijn betrokkenheid is nooit bewezen. Momenteel zit Van de Sloot in Peru een gevangenisstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia