Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Allerlaatste nieuwe Boeing 747 vliegt vandaag weg

Door Eva Schouten

Vliegtuigfabrikant Boeing levert dinsdag de allerlaatste nieuwe Boeing 747 af. Daarmee komt na ruim vijftig jaar een einde aan een tijdperk.

Het 747-8-vrachttoestel is het 1.574e vliegtuig van dit model dat de fabriek uit rolt. Het model is 55 jaar in productie geweest. Dit toestel is bestemd voor het Amerikaanse Atlas Air.

Het opstijgen van de allerlaatste nieuwe 'Koningin van het luchtruim' is alleen voor genodigden bij te wonen. Duizenden huidige en voormalige Boeing-werknemers, klanten en leveranciers zijn daarbij aanwezig bij de fabriek in het Amerikaanse Everett.

De Boeing 747 was het eerste vliegtuig met twee gangpaden. Het toestel is te herkennen aan de kenmerkende bult, waaronder een tweede verdieping schuilgaat.

De vrachtafdeling van KLM, die nog onder de naam Martinair actief is, neemt in 2026 afscheid van de laatste 747-vrachttoestellen.

Het laatste nieuwe toestel vertrekt dinsdag om 19.00 uur (Nederlandse tijd). Boeing heeft een link beschikbaar gesteld waarmee belangstellenden kunnen meekijken.

Lees meer over:

Economie Luchtvaart